CV

CURRICULUM VITAE


UTBILDNING
Kandidatexamen i engelska med fokus lingvistik, förlagskunskap, magisterexamen i språkrådgivning och textvård, engelsk språkvetenskap samt magisterexamen i facköversättning. Cambridge CPE (nivå C2), samt Copywriting Steg 1, Berghs School of Communication.


ARBETSERFARENHET
Har arbetat med språk och översättning sedan 2003, administration sedan 2006 och inom bokbranschen sedan 2013. Författarkonsult sedan 2018. Översätter till och från samt språkgranskar både svenska och engelska.


TJÄNSTEUTBUD
Allt från korrekturläsning, redigering, språkgranskning, översättning, textproduktion, lektörsläsning samt konsultering.


Ett urval av de titlar och författare jag arbetat med visas nedan. Fullständig lista erhålles vid förfrågan.


Folk med ångest - Redaktör


FREDRIK BACKMAN

2019-04-25


Sedan 2013 har jag haft ett nära samarbete med Piratenprismottagaren. Folk med ångest är den senaste i raden av succér.

Andra redaktörssamarbeten med författaren:


Min mormor hälsar och säger förlåt
Britt-Marie var här
Björnstad
Vi mot er
Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
Ditt livs affär
Sebastian och trollet

Jag dog - och fick liv igen - Redaktör

DENNIS WESTERBERG


2019-05-09


Westerbergs skildring av psykisk ohälsa tar sin avstamp i hans egenupplevda mående, men erbjuder mer än bara erfarenheten - en lösning. Denna skönlitterära ungdomsbok erbjuder en personlig resa och förståelse i kombination med en väg ut ur mörkret, oron och ångesten. Boken har även en tillhörande podcast med samma namn.

Inte som du - Konsult

JOHANNA SCHREIBER
IDA ÖMALM RONVALL


2019-10-18


I en värld där maktstrukturerna vänts upp och ner, där samhället och maktenägs av kvinnorna och männen trycks både undan och ner, är livet som tonårskille en plåga och dickpics har en helt annan innebörd än vi är vana vid. Debutanten Ömalm Ronvall och rutinerade Schreiber skänker oss en kontemporär twist på Egalias döttrar med mycket humor, känslor och ett strålande språk.

Kylskåpsmonologerna - Översättare

CATHERYNNE M. VALENTE

2020-02-15


Den första och till dags dato enda översättningen av legendaren Valentes humoristiska, välskrivna och träffande skildring av kvinnor i serieuniversum.

Metallskallar - Redaktör


DAN NILSSON


2020-03-21


Vad är mindre metal än livet som småbarnsförälder? Men måste det vara så?


Denna relationsroman om en generation som växt upp och mognat, samtidigt som de gamla attityderna lever kvar skildrar småbarnslivet, kärleksrelationerna och vänskapen mellan ett gäng barndomsvänner tillika hårdrockare med både glimten i ögat och vassa spelningar.

Det perfekta paret - Redaktör


ELIN HILDERBRAND


2019-06-20


Hilderbrand har under sin karriär skrivit närmare trettio böcker, men detta är hennes första detektivroman: en spännande 'who dunnit' i hänförande miljö med fantastiska karaktärer, spännande plot twists, mord, brott och hemligheter - mitt under en bröllopshelg.