Om mig & mina tjänster

OM MIG &

MINA TJÄNSTERSpråk- och boknörd med ett brinnande intresse för att få läsningen att kännas i själen.


Sedan långt innan jag bestämde mig för att göra en karriär av det har jag översatt, läst, skrivit, midnattstelefonsamtalat, rättat, sms-dividerat, redigerat, korrat, lektörsläst, stöttat, kommenterat, diskuterat, pushat på, sammanfattat och levt en oerhörd mängd historier. Jag har även fått arbeta med flera helt otroliga författare och människor och således utvecklats även som person.


Parallellt med detta har jag flera års högskolestudier i bagaget, och har bland annat läst förlagskunskap, svensk grammatik, engelsk språkvetenskap, språkrådgivning och  textvård samt facköversättning. Jag är CPE-certifierad i engelska, har  läst copywriting på Berghs och är självklart godkänd för F-skatt.

MINA TJÄNSTER


Nedan syns en kort sammanfattning av mina mest specialiserade tjänster, unika för min verksamhet. Utöver dessa erbjuds även traditionella redaktörs-, lektörs, språkrådgivnings- och texttjänster av varierande slag. Kontakta mig om du vill veta mer.


Författarvård


Många författare känner att de inte får tillräckligt med stöd, coachning, möten ansikte mot ansikte eller bara rent bollande av idéer under manusprocessen. Jag erbjuder en unik dygnet-runt-öppen kanal för stöd, idéutveckling, allmän diskussion runt tankar och förhoppningar såväl som skrivkramp och svårigheter, via telefon, sms, chatt och personliga möten - allt för att människan författaren, och inte bara manusproducenten författaren, ska känna sig trygg med sitt arbete.

Manusutveckling


Att utveckla ett manus till mer än en text, till en faktisk historia, har mycket mer att göra än med enbart skrivandet. Det mänskliga utbytet är ett måste för att en historia ska få liv genom orden på pappret eller skärmen. I kombination med min författarvård och erfarenhet som redaktör arbetar jag även med manusutveckling, och kan då implementera  författarstödet och författarens personliga välmående och förtroende i den fortgående utvecklingen av manuskriptet.

Språkrådgivning


Utöver personlig och kreativ stöttning erbjuder jag även rådgivning och tjänster för den faktiska texten, såsom redigering, korrekturläsning, kvalitetskontroll av översattningar samt översättningar till och från både svenska och engelska. Självklart går även denna mer pragmatiska aspekt av min verksamhet att kombinera med både författarvård och manusutveckling som en allt-i-ett-lösning, oavsett var i processen manuset ursprungligen befinner sig.

VANJA VINTER

Författarkonsult/Språkrådgivare

072 32 669 69

Praktejdervägen 12,

184 61 Åkersberga